31.3.2013

Ei loksahda tilkkupalaset paikoilleen

Tässä vaiheessa tilkkutyötä tuntuu aina jotenkin epätoivoiselta. Ensi värejä miettii ja pohtii, joskus viikkojakin. Sitten leikkaa ja ompelee. Yleensä ne jotenkin sopii toisiinsa, nyt alkumielikuva ei vain jotenkin loksahda paikoilleen. 

Tällaista ihan simppeliä piti tulla. 



Poistin silmää haittavat palat, tulkoon niistä jotain muuta.

Järjestelin uudelleen. 


Seuraavastakin kokeilusta vasta tylsä tulikin.



Grrrr. Kun palkkatyössä on tukahduttavaa etsin hetkeni ommella kotona edes vähän. Usein en ehdi montaa minuuttia kauempaa, yleensä se riittää ajatusten purkuun. Tämän piti olla vain nopea juttu ja selväksi mietitty ja nyt se(kin) junnaa paikoillaan.  


26.3.2013

Vesirokkoprinsessat


Tyttärien vesirokon aikaan ehti hetkeksi istahtamaan koneen äärelle. Pitkään työn alla olleet prinsessapuvut tulivat lopulta valmiiksi. Viime tipassa sanoisin, hameen helmat eivät ole niin pitkät kuin projektin alkamisen aikoihin.

Isommalla prinsessalla tämä on jo toinen versio, ensimmäinen oli tullut pieneksi ja siihen oli tarttunut ikilikaa. Prinsessatkin suttaavat tomaattisella spagettikastikeella. Vanhasta puvusta saattoi kuitenkin hameosan vielä käyttää uudelleen, tylli uusittiin repeytyneen tilalle. 



Kankaat löytyivät kotoa. Isomman prinsessan pukuun hopeanauhat sain miehen maailmanmatkaaja tädin kaappien kätköistä, ne on tuotu aikoinaan Lontoosta asti. Etukoristeet tehty Hot fix -kimallekalvolla.

12.3.2013

Tähtipaita pojalle

Uusimassa Ottobre -lehdessä oli mielenkiintoinen t-paidan kaulusratkaisu. Ajattelin kokeilla kyseessä olevaa Formal and fun -paitaa. Kankaan ja resorin ostin syksyllä Triteksiltä, sieltä kun aina löytyy kaikkea kivaa ja edulliseen hintaan. 


Paita pääsi jo koulupaidaksi, kuvaaminen olikin sitten toinen juttu..

Rumasta ankanpoikasesta joutseneksi

Tytärlapsen mielestä violetti peruspaita oli kovin tylsä. Paita itsessään oli ihan kunnossa joten apuna tuunauksessa käytin varsin simppeliä kankaankuviointia, eli Hot Fix -kimallekalvoa. 

 Kun lapsi valitsee kuvion ja sen värin...


..tulee paidasta "mun lempipaita"

Helppoa kuin mikä. Hot Fixiä saa useammassakin värissä ja useasta paikasta.