14.6.2013

Pehmokoirapannat

Kun meiltä lähdetään jonnekin tulee Pessi-haisunäätä ja Täplä-koira aina mukaan. Tällä kertaa huoli jomman kumman häviämisestä aiheutti etukäteen huolta. Lupasin omistajille tehdä eläimille pannat jossa on yhteystiedot, hukkuessaan löytäisivät tiensä sitten mahdollisesti takaisin kotiin. 

Joskus pienet työt ovat kovin merkityksellisiä. 




6.6.2013

Uusioseinätekstiili

Kotona on aina ollut kangaspuut. Niillä on tullut nuoresta lähtien kudottua yhtä sun toista. Useampi vuosi sitten, joskus yläasteikäisenä, kudoin nämä pellavakankaat joiden väliin pujottelin pellavankukintoja. Työ käytiin kehystyttämässä ja tein myös tupasvillasta samanlaisia. Aika oli tartuttanut pölyt kiinni ja oli aika uudistaa työt. 

Isäni on sahannut eri puulajeista nappeja joten niiden käyttö tässä yhteydessä oli hyvä ratkaisu. Luonnonmateriaalista toiseen. Leikkasin kukinnot pois ja lisäsin nappeja tilalle. 



Tilkkutyyny


"Äiti, tee minullekin tälläinen.  Kauanko sulle menee tälläisen tyynyt tekemiseen?" Mitähän vastais, kun totuus on että kuukausi meni, mutta siitä tehokasta työaikaa oli ehkä päivän verran. Kuvastaa hyvin miten projektit ovat kovin pitkiä. Mutta siis valmistakin on tullut.

Kauris -kuvio on talteenotettu blogista, sai ottaa vapaasti käyttöön. Valitettavasti lähde ei nyt tähän hätään löytynyt. Laitan heti kun löytyy, ei siis ole omaa piirustustaitoa.

Olen kuullut että kaupan käärepaperi, siis se vahattu jota käytetään liha- tai kalaostoksen päällä, olisi mainio kankaanpainantakaavion materiaali. Toimihan se. Kuvio piirretään paperille, leikataan ja silitetään kankaalle vahapuoli kangasta kohden. Tarttuu hyvin, voi poistaa vain vetämällä ja on siisti käyttää. Suosittelen. Luulisin että ei ole väliä minkä kaupan paperia käyttää, se toisenkin suuren kotimaisen ketjun käärepaperi näyttää ihan yhtä toimivalta.




Painantakuvio jäi vähän vaisuksi joten ääriviivat piirsin vielä tummemmalla turkoosilla tekstiilitussilla. Reunoille ompelin turkoosien kansgaspalojen loppuja crazy-tekniikalla ja loppuun kirjekuorimallilla tyynyksi.