16.8.2013

Huivi kaulaan

Yhdellä kesälomareissulla kylmä hiipi kaulaan, ostimme tyttären kanssa huivin jota kylmyyksissämme lainailimme toisillemme. Eskarilaisen vaatevärivalikoimaan mahtuu kuitenkin paljon eri värejä joten vihreän syystakin kaveriksi ompelin puuvillahuivin. Kangas Eurokankaasta ja ohjetta voi seurata vaikka täältä.




Lidlin leimasimen ostin myös, yritän tiheämmällä tahdilla myös merkitä tekemisiäni. Koko leimasin on omasta mielestäni lelu. Kankaalle se teki vain suurta tahraa. Leimasiväri on kuitenkin pesunkestävää kuten näkyy. Jatkossa leimaan erilliselle nauhalle ja kiinnitän sen, tai harjoittelen ja harjoittelen. 


1.8.2013

Hääkortti

Just ennen lähtöä häihin tein kortin. Miten se jääkin viime tippaan kun näistäkin häistä oli 5 kk etukäteen tiedetty? 

Reikiä korttiin ja kirjontaa kolmisäikeisellä muliinilangalla perään. Saattais joku luulla että siihen meni enemmän kuin 10 minuuttia. 


Pitsikuvio paperille auringonvalosta

Kolme Katariinaa

Olen joskus lukenut C.J. Gardbergin kirjan Turun linnan kolme Katarinaa. Viehättävä kirja Turun linnan historiasta 1500-luvulta Kaarina Hannuntyttären, Katarina Jagellonican ja Kaarina Maununtytär elämän kautta. Suosittelen.

Suosittelen myös Mekkotehdas kirjaa jossa on kaava Katariina-mekkoon. Tein niitä kolme. Isosiskolle lila "testimekko" ja  pikkusiskolle vaaleanpunaisena. Pitivät neljättä päivää putkeen ennenkuin sain pesuun.



 


Testimekosta muutin vähän kuminauhojen ja helman pituuksia, lisäsin vuorinkin. Isosisko pääsi kummisetänsä morsiusneidoksi eikä vaatteiksi ollut erityisiä toivomuksia. Siispä kolmas Katariina.

Huivi on äidin, sillä kelpaa juhlapaikalla kerätä käpyjä..
Kaikki kankaat Eurokankaasta.